• VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

          • Riaditeľstvo ZŠ Škultétyho 2326/11 Topoľčany oznamuje, že dňa 28. marca až 2. apríla 2024 budú Veľkonočné prázdniny. 

            Prajeme všetkým ich príjemné prežitie. Do školských lavíc nastúpia žiaci 3. apríla 2024. 

            Mgr. Mária Bezáková 

          • Oznam pre žiakov a rodičov

          • V stredu t. j. 27. marca 2024 bude prebiehať akcia vyhlásená zriaďovateľom pod názvom "Upracme si Topoľčany", do ktorej sa zapojila aj naša škola.

            1. stupeň pôjde s triednou učiteľkou cez 4. vyučovaciu hodinu a 2. stupeň cez 5. vyučovaciu hodinu.

            Šiesta a siedma hodina odpadá. 

             

          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          • Vážení zákonní zástupcovia!

            Dovoľujeme si Vám oznámiť, že zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční od 08. apríla do 10. apríla 2024 v čase od 13.00 hod. do 15.30 h. 

             

            Na webovej stránke školy www.zsskultetyho.sk v časti Elektronická prihláška je zverejnený link na online zápis do 1. ročníka. Počas týchto dní môžete kedykoľvek túto žiadosť o prijatie dieťaťa do 1. ročníka online vypísať.

             

            Údaje v online žiadosti vypĺňajte s diakritikou. Za správnosť údajov je zodpovedný rodič.

            ŽIADOSŤ SI PRED ODOSLANÍM PREKONTROLUJTE!

            Zápis sa uskutoční za prítomnosti zákonných zástupcov a prítomnosti dieťaťa.  

            Do školy si treba priniesť rodný list dieťaťa, kartičku poistenca a občiansky preukaz zákonného zástupcu.

            V prípade, že je dieťa zverené iba jednému zákonnému zástupcovi, je potrebné priniesť aj rozhodnutie o zverení do výchovy vydané príslušným orgánom.

             

            DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE k zápisu do 1. ročníka. 

            Zápis prebieha v súlade s platnou legislatívou a VZN mesta Topoľčany č. 12/2021 o určení miesta a času zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách zriadených mestom Topoľčany a VZN mesta Topoľčany č. 5/2022 o určení školských obvodov pre základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany. 

            Zapisujú sa deti narodené od 1.9.2017 do 31.8.2018 a deti, ktoré mali minulý školský rok odklad povinnej školskej dochádzky. Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku a absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie a to vždy po vyjadrení príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a všeobecného lekára pre deti a dorast. Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré nedosahuje školskú spôsobilosť, nežiada o odklad povinnej školskej dochádzky o jeden rok riaditeľku ZŠ. O pokračovaní v predprimárnom vzdelávaní rozhoduje riaditeľka príslušnej materskej školy.

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

            Ak Vám termín zápisu od 08. 04. 2024 do 10. 04. 2024 nevyhovuje, môžete svoje dieťa zapísať do 30. 04. 2024 v termíne, ktorý si telefonicky dohodnete na t. č. 0911 331 232 – špeciálny pedagóg Mgr. Oľga Štrbová

             

            Prílohy:

            Kriteria_zapisu.doc

            co-ma-vediet-prvak.pdf

            Priloha-c.-1---cestne-vyhlasenie-zakonneho-zastupcu_1679994786.pdf

            Priloha-c.-2---Pisomne-vyhlasenie-zakonnych-zastupcov.pdf

            usmernenie_1710924207.pdf

            zoznam_skolskych_potrieb(1).doc

            eduresized_skolske_obovody_2(2).jpg

            eduresized_skolske_obovody(2).jpg

             

          • „ Čítajme si...“

          • Už 15. ročník celoslovenského maratónu v čítaní detí organizuje Linka detskej istoty. Tento rok bol realizovaný s významnou podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky.  V našej škole sa konal 18. marca 2024 v školskej knižnici. Zapojili sa žiaci od prvého po štvrtý ročník. Detí sa zapojili prečítaním úryvku  z vybranej knihy a spolu čítalo 205 žiakov. Cieľom projektu je pritiahnuť viac detí k čítaniu a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa.

          • Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Dňa 13.3.2024 sa konalo v Tríbečskom osvetovom stredisku v Topoľčanoch obvodné kolo súťaže v umeleckom prednese-Hviezdoslavov Kubín.Našu školu úspešne reprezentovali títo recitátori:Jakub Bobošík/6.C /-1.miesto s postupom do okresného kola, Nicoletta Majgotová/8.B/ s postupom do okresného kola, Alex Chudý/5.A/ -3.miesto, Eliška Hlavačková/3.C/- 3.miesto, Lucia Gregoríková/3.C/-3.miesto. Súťažiacim srdečne blahoželáme a postupujúcim držíme palce a prajeme veľa šťastia!

            H. Dubná

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia žiakov.

            Dňa 14. 03. 2024 sa uskutočnili voľby rodičov do Rady školy. Volilo sa v dvoch kolách tajným hlasovaním, krúžkovaním maximálne štyroch  zástupcov. Zo 60 platných volebných lístkov boli podľa počtu hlasov do Rady školy zvolení: 

            1.Ing. Janka Felediová

            2. Mgr. Dagmar Mokrá

            3. JUDr. Jana Szábová

            4. Mgr. Janka Futrošová

            Ďakujeme rodičom za účasť vo voľbách. Bývalým členom RŠ ďakujeme za ich doterajšiu činnosť a spoluprácu. Novozvoleným zástupcom rodičov prajeme do nového volebného obdobia veľa správnych rozhodnutí pre rozvoj našej školy.

          • Oznam pre rodičov a žiakov

          • Dňa 20. 03. 2024 (streda) budú zo stravovania odhlásení všetci žiaci 2. stupňa. Kto bude chcieť v ten deň stravu, musí sa sám prihlásiť. Obedy sa budú vydávať do 12,15 hod. Ďakujem za porozumenie.

            Mgr. Mária Bezáková 

          • OZNAM PRE RODIČOV A ŽIAKOV

          • Udelenie riaditeľského voľna

            Na základe § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z, o podrobnostiach a organizácii školského roka na ZŠ, SŠ, ZUŠ, PŠ, OU a JŠ v znení vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 518/2010 Z.z. ktorou sa mení vyhláška MŠ SR č. 231/2009 Z.z, o podrobnostiach a organizácii školského roka na ZŠ, SŠ, ZUŠ, PŠ, OU a JŠ  udeľuje riaditeľstvo Základnej školy, Škultétyho 2326/11, 955 01 Topoľčany žiakom 5. – 8. ročníka dňa 20. 03. 2024 (streda) – RIADITEĽSKÉ VOĽNO z dôvodu bezproblémového priebehu organizovania TESTOVANIA T 9.

            Vzhľadom na obmedzený počet voľných učební  nie je možné inak zabezpečiť plynulý priebeh priebeh administrácie T9 – 2024. Vyučovanienie  v nasledujúci deň riadne pokračuje.

            Mgr. Mária Bezáková, riaditeľka školy

          • Voľby členov do Rady školy

          • Riaditeľstvo ZŠ Škultétyho 2326/11, Topoľčany oznamuje, že opakované voľby do Rady školy sa uskutočnia 14. 03. 2024 o 15,30 hod. v školskej jedálni ZŠ Škultétyho. 

            Prosíme rodičov, aby si prečítali Organizačné zabezpečenie opakovaných volieb do Rady školy. 

            Organizačné zabezpečenie opakovaných volieb pri ZŠ Škultétyho 2326/11, Topoľčany:

            1. Voľby do RŠ zo zástupcov rodičov sa uskutočnia 14. 03. 2024 o 15,30 h. do 16,30 h. v ŠJ pri ZŠ Škultétyho Topoľčany

            2. Zástupcovia rodičov (zákonných zástupcov) žiakov, ktorí majú záujem o členstvo RŠ sa nahlásia do 12. 03. 2024 (v utorok) do 13,00 hod. na riaditeľstve školy. 

            3. Kandidátom nemôže byť rodič žiaka, ktorý je zároveň zamestnancom školy. 

            4. Volebná komisia skontroluje správnosť prihlásených kandidátov, spíše zápisnicu a vypracuje volebné lístky, ktoré následne opečiatkuje. Voľby sa uskutočnia tajným hlasovaním. 

            5. Platný hlasovací lístok je so 4 zakrúžkovanými kandidátmi, alebo tromi, dvomi alebo jedným kandidátom. 

            6. Neplatný listok je, ak sú zakrúžkovaní viacerí ako 4 kandidáti. 

            7. Mandátová komisia spočíta počet prítomných rodičov. V prípade nižšieho počtu ako je nadpolovičná väčšina platných voličov, riaditeľka vyhlási opakované voľby, ktoré sa uskutočnia 15 minút po zverejnení výsledkov 1. kola. V 2. kole nie je potrebná nadpolovičná väčšina voličov. 

            8. Do Rady školy sú vo voľbách zvolení 4 zástupcovia rodičov (zákonných zástupcov) žiakov. V prípade rovnosti hlasov o členstve v Rade školy sa rozhodne žrebovaním.

            9. Rodičia žiakov, môžu uplatniť len jeden hlas za rodinu bez ohľadu na počet detí navštevujúcich školu. 

            10. Volebná komisia vypracuje zápisnicu z priebehu volieb a oznámi výsledky volieb najneskôr 48 hodín od uskutočnenia volieb na webovom sídle školy.

             

            V Topoľčanoch 12. 03. 2024                                                  Mgr. Monika Klamárová, zástupca školy

          • DAB v Nitre

          • Vo februári sa žiaci 5.A, 6.B a 6.C zúčastnili divadelného predstavenia v DAB v Nitre pod názvom „Povala“. Išlo o kultový maďarský rozprávkový muzikál, ktorý sa v našich divadlách predstavil prvýkrát. Muzikál nám priniesol vtipný príbeh o jednom vlámaní, o dvoch zaľúbencoch a štyroch duchoch, ktorí hľadali lepší svet. Tento príbeh oslovil nielen žiakov našej školy, ale i žiakov po celej Európe.                                                                 Veríme, že sa deťom návšteva divadla páčila a tento neopakovateľný zážitok si budeme môcť opäť vychutnať už čoskoro.

            Mgr. Zuzana Jánošová

          • Ypsilon - slovina je hra

          • V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do 7. ročníka celoslovenskej súťaže v slovenskom jazyku a literatúre pod názvom „Ypsilon – slovina je hra“. Išlo o 1. ročník tejto súťaže na našej škole. Do súťaže sa mohli zapojiť žiaci všetkých ročníkov. Testy boli prispôsobené jednotlivým ročníkom podľa štátneho vzdelávacieho programu. Celkom sa do súťaže zapojilo štrnásť žiakov. Všetci žiaci získali diplom a malú odmenu.

            Gratulujeme!

            Mgr. Zuzana Jánošová

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ Škultétyho 2326/11, Topoľčany oznamuje, že opakované voľby do Rady školy sa uskutočnia 14. 03. 2024 o 15,30 hod. v školskej jedálni ZŠ Škultétyho. 

            Prosíme rodičov, aby si prečítali Organizačné zabezpečenie opakovaných volieb do Rady školy. 

            Organizačné zabezpečenie opakovaných volieb pri ZŠ Škultétyho 2326/11, Topoľčany:

            1. Voľby do RŠ zo zástupcov rodičov sa uskutočnia 14. 03. 2024 o 15,30 h. do 16,30 h. v ŠJ pri ZŠ Škultétyho Topoľčany

            2. Zástupcovia rodičov (zákonných zástupcov) žiakov, ktorí majú záujem o členstvo RŠ sa nahlásia do 12. 03. 2024 (v utorok) do 13,00 hod. na riaditeľstve školy. 

            3. Kandidátom nemôže byť rodič žiaka, ktorý je zároveň zamestnancom školy. 

            4. Volebná komisia skontroluje správnosť prihlásených kandidátov, spíše zápisnicu a vypracuje volebné lístky, ktoré následne opečiatkuje. Voľby sa uskutočnia tajným hlasovaním. 

            5. Platný hlasovací lístok je so 4 zakrúžkovanými kandidátmi, alebo tromi, dvomi alebo jedným kandidátom. 

            6. Neplatný listok je, ak sú zakrúžkovaní viacerí ako 4 kandidáti. 

            7. Mandátová komisia spočíta počet prítomných rodičov. V prípade nižšieho počtu ako je nadpolovičná väčšina platných voličov, riaditeľka vyhlási opakované voľby, ktoré sa uskutočnia 5 minút po zverejnení výsledkov 1. kola. V 2. kole nie je potrebná nadpolovičná väčšina voličov. 

            8. Do Rady školy sú vo voľbách zvolení 4 zástupcovia rodičov (zákonných zástupcov) žiakov. V prípade rovnosti hlasov o členstve v Rade školy sa rozhodne žrebovaním.

            9. Rodičia žiakov, môžu uplatniť len jeden hlas za rodinu bez ohľadu na počet detí navštevujúcich školu. 

            10. Volebná komisia vypracuje zápisnicu z priebehu volieb a oznámi výsledky volieb najneskôr 48 hodín od uskutočnenia volieb na webovom sídle školy.

             

            V Topoľčanoch 29. 02. 2024                                                  Mgr. Mária Bezáková, riaditeľka školy

          • Hviezdoslavov Kubín

          • 27. 02. 2024 sa uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy.

            Z II. kategórie postupuje Alex Chudý z 5. A a Jakub Bobošík zo 6. C

            Z III. kategórie postupuje Nicoletta Majgotová z 8. B.

            Výhercom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

            Za PK SJL Mgr. A.Tešíková

          • OZNAM PRE RODIČOV A ŽIAKOV

          • Riaditeľstvo školy oznamuje, že jarné prázdniny v tomto školskom roku sa konajú od 04. 03. do 08. 03. 2024. Vyučovanie začne 11. 03. 2024 podľa rozvrhu. 

            Prajeme všetkým žiakom prežitie krásnych jarných prázdnin, veľa pohody a slnečných dní. 

            Mgr. Mária Bezáková, riaditeľka školy 

          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Riaditeľstvo ZŠ Škultétyho 2326/11, Topoľčany oznamuje rodičom, že plenárne zasadnutie rodičov z dôvodu opakovanej voľby do Rady školy sa nebude konať 29. 02. 2024, ale bude sa konať až po jarných prázdninách. Termín a čas upresníme dostatočne vopred. 

            S pozdravom riaditeľka školy Mgr. Mária Bezáková 

          • Valentínska pošta

          • V našej škole sa už stala „Valentínska pošta“ tradíciou. Blížiaci sa sviatok svätého Valentína dal žiakom možnosť prejaviť svoje city a viac prehĺbiť priateľské  a kamarátske vzťahy. Projekt Valentínskej pošty začína  5. februára, kedy sú žiaci cez školský rozhlas upozornení na blížiaci sa sviatok a začnú pripravovať svoje “valentínky“ . Valentínska schránka bola vyložená pred zborovňou, vyzdobená srdiečkami a pomaly sa napĺňala pozdravmi.

            14. február nám pripadol na stredu a žiačky 9. ročníka  začali rozdávať srdiečka žiakom a  pani učiteľkám,  ktorí  prišli oblečení  v červenej a ružovej farbe. Chodby školy ožili  farbami, ktoré symbolizujú lásku. Žiaci  z 9.B triedy doručili valentínky svojim adresátom do tried.   

            Láska je predsa  súčasťou života každého z nás. Celý život jej venujeme značnú pozornosť. Každý potrebuje prejavy lásky a priateľstva, ktoré v každom z nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity. Tento sviatok má v sebe veľké čaro a aspoň kúsok z jeho posolstva by malo byť v každom dni počas celého roka.

            Mgr. Dagmar Rumanová

          • OZNAM PRE RODIČOV A ŽIAKOV

          • Riaditeľstvo ZŠ Škultétyho 2326/11, Topoľčany oznamuje všetkým rodičom a žiakom, že od pondelka 19. 02. 2024 z dôvodu zníženia % chorobnosti sa obnovuje vyučovanie v plnom rozsahu - 45 minútové vyučovacie hodiny. Obedy sa vydávajú riadne podľa harmonogramu, funguje aj ŠKD podľa plánu aj popoludňajšie voľnočasové aktivity. 

            Uvedené dávame na vedomie rodičom aj žiakom.

            Mgr. Mária Bezáková, riaditeľka školy 

          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Dňa 19. 02. 2024 o 15,30 hod. sa uskutočnia triedne rodičovské združenia 1. až 9. ročníka ZŠ. Účasť rodičov je nutná.

            Súčasťou bude voľba do Rady školy. 

            Mgr. Mária Bezáková 

             

    • Kontakty

      • Základná škola, Škultétyho 2326/11, Topoľčany
      • +421 38 532 28 62 - riaditeľka ZŠ +421 38 532 62 40 - tel./fax +421 38 532 20 07 - ekonómka +421 38 530 07 60 - školská jedáleň +421 911 331 176 - školská jedáleň +421 911 331 232 - špeciálny pedagóg mobilné telefónne čísla služobných telefónov: 1. Riaditeľka ZŠ – Mgr. Mária Bezáková – 0917 800 973 2. Zástupkyňa pre 1. st. – Mgr. Monika Klamárová – 0911 955 628 3. Zástupkyňa pre 2. st. – PaedDr. Margita Laciková – 0911 955 631 4. Výchovný poradca – Mgr. Marcela Kubríková – 0911 493 485 5. Informatik – Ing. Miroslav Máliš – 0911 448 628 6. Vedúca školskej jedálne – Helena Bačiková – 0911 331 176 7. Školský špeciálny pedagóg – Mgr. Oľga Štrbová – 0911 331 232 8. Sociálny pedagóg – Mgr. Slávka Bačovská – 0910 933 955 9. Školská psychologička - Mgr. Natália Jančeková 10. Knihovník – Mgr. Dagmar Rumanová – 0904 605 105 11. Školská bezpečnostná služba – Vladimír Janský – 0905 150 986 12. Policajt pridelený našej škole - Miloš Kováč - 0904 527 324, chranimedeti@minv.sk
      • Škultétyho 2326/11 95501 Topoľčany Slovakia
      • 37860763
      • 2021603980
    • Prihlásenie